HAKKIMIZDA

TURİZM REHBERLİĞİ (%30 İNGİLİZCE) BÖLÜMÜ

2021-2022 eğitim-öğretim dönemi itibariyle öğrenci alımına başlamıştır.

Hazırlık Programı;

Yabancı dil (YD) puan türüyle öğrenci kabul eden Turizm Rehberliği bölümünde 1 yıl zorunlu Yabancı Dil (İngilizce) Hazırlık Sınıfı uygulaması bulunmaktadır. Eğitim-öğretim yılının başında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından yapılan yabancı dil muafiyet sınavından başarılı olan öğrenciler, Hazırlık Programına tabi olmadan birinci sınıftan başlama hakkına sahiptir. Muafiyet sınavına girmeyen ya da başarısız olan öğrencilerin Hazırlık Programına katılmaları zorunludur.

Turizm Rehberliği Bölümü

Turizm Rehberliği Bölümünde lisans düzeyinde verilecek teorik ve uygulamalı öğretim ile iyi derecede yabancı dil bilen, tarihi, kültürü ve coğrafyasıyla Türkiye’yi en iyi şekilde tanıyan, etkili iletişim becerisine sahip, problem çözebilen, analitik düşünebilen, yönetim ve organizasyon bilgisi ve yeteneği gelişmiş, hoşgörü, nezaket, saygı, dürüstlük gibi temel sosyal değerlere sahip, liderlik ve temsil yeteneği olan, dünya turizmindeki en son gelişmeleri yakından izleyen, vizyonu geniş ve sürekli gelişime açık, mesleğin gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip nitelikli turist rehberleri ve yönetici adayları yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Turizm Rehberliği bölümünün amacı; Türkiye’nin özgün kültürünün ve değerlerinin yerli ve yabancı turistlere tanıtılmasında gereksinim duyulan nitelikli turist rehberlerinin yetiştirilmesidir. Bununla birlikte turizm çatısı altında yer alan farklı sektörlere nitelikli çalışan yetiştirmektir. Bölümümüz öğrencileri, eğitim ve öğretimlerini ülkemizin önemli turizm merkezlerinden biri olan Muğla’da alarak, mesleki bilgi birikimlerini arttıracak sektörel alanlarda eğitim alma fırsatına sahip olacaktır.
Mesleğin gerektirdiği bilgi alt yapısını edinen öğrenciler eş zamanlı olarak İngilizce ve seçecekleri diğer yabancı dil becerilerini geliştirecektir. Turizm Rehberliği bölüm müfredatında temel yabancı dil İngilizcenin yanı sıra seçmeli yabancı dil Almanca/ Fransızca/ Rusça/ Çince/ Arapça/ İspanyolca dilleri yer almaktadır. Programın öğretim süresi hazırlık sınıfı hariç 4 (dört) yıldır. Ayrıca, adaylara temel turizm ve yönetim dersleri, meslek dersleri ve mesleğe yönelik uygulama dersleri sunulmaktadır.

Mezuniyet Koşulları;
* 8 yarıyıllık eğitim sonucunda belirlenen zorunlu ve seçmeli dersleri en az 240 AKTS kredilik başarıyla tamamlamak;
* 240 mezuniyet kredisinin en az %30’unu (72 AKTS) İngilizce dersler ile tamamlamak.

Profesyonel Turist Rehberi Olma Koşulları;
* Uygulama Gezisi: TUREB tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının gözetim ve denetimi altında düzenlenen uygulama gezisini tamamlamak ve gezi sonunda yapılan sınavda başarılı olmak.
* Yabancı Dil Yeterliliği: YDS'den alınan geçerlilik süresini yitirmemiş ve en az ilgili mevzuat gereğince belirlenen puanda (75 puan) veya bu puana denkliği ÖSYM tarafından belirlenen eşdeğer başarı belgesine sahip olmak veya TUREB tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının gözetim ve denetiminde yapılan yabancı dil sınavında başarılı olmak.